monti ásványvíz

Az alacsony nátriumtartalmú és kiváló ásványi anyag összetételű monti® minősített természetes ásványvíz a Káli-medence tőszomszédságában, Monostorapátiban 200 méter mélyről tör felszínre.


A több mint 20 éve változatlan vízminőség azt igazolja, hogy a Kapolcs-völgyi térség felszíni környezeti hatásokra való érzékenysége alacsony.
A kút kiképzése, hidrogeológiai védőterület kialakítása hosszú távon is biztosítja a vízadó réteg védettségét.

A palackozás a legmagasabb szintű higiéniai elvárásoknak is megfelel: a monti® ásványvíz kitermelés után egyenesen a 19 literes ballonokba kerül anélkül, hogy bármilyen feldolgozáson vagy mesterséges kezelésen esne át.

A csomagolás egyértelműen környezetbarát - a használt ballonok és kupakok minden része teljes egészében újrahasznosításra kerül, ezzel is védve környezetünket.

A természetes ásványvizekről általában

Az egészséges felnőtt ember napi folyadékszükségletének egyharmadát az elfogyasztott szilárd táplálékok, kétharmadát folyadékok fedezik. A biológiai vízigény kielégítésére a természetes ásványvíz a legalkalmasabb.

Az ásványvíz számos - táplálkozásfiziológiailag fontos - ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában.
Kedvező összetétele, jó íze és kiváló szomjoltó tulajdonsága mellett igen nagy előnye más italokkal szemben az is, hogy energiamentes.

Az ásványvíz a föld alatti, szennyeződésektől mentes vízrétegekből származik, termelését szigorú előírások szabályozzák. Az egyes források, kutak hatóságilag elismertek, a termék minősége pedig folyamatosan ellenőrzött. Csak a származási ország illetékes hatósága által hivatalosan is igazolt kémiai összetételű, mikrobiológiai tisztaságú és minőségű ásványvíz palackozható.
A természetes ásványvizeket tisztaságuk és kémiai összetételük megőrzése érdekében közvetlenül a kitermelés helyén palackozzák.

További információk