összetétel, minősítések

Az alacsony nátriumtartalmú és kiváló ásványi anyag összetételű monti® minősített természetes ásványvíz a Káli-medence tőszomszédságában, Monostorapátiban 200 méter mélyről tör felszínre.


Összetétel

A monti® természetes ásványvíz összetétele:

  • Összes oldott ásványianyag-tartalom: 593,0 mg/l
  • Hidrogén-karbonát: 470,0 mg/l
  • Magnézium: 46,7 mg/l
  • Nátrium: 6,0 mg/l
  • Kálcium: 87,0 mg/l

Minősítések

A monti® víz ideális ásványi anyag összetételének köszönhetően az Országos Tiszti főorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóságától, 442/Gy/2001. számú határozatában, megkapta a "természetes ásványvíz" minősítést.
Az Országos Közegészségügyi Intézet ásványvíz minősítő vizsgálati eredménye alapján, a víz nátriumtartalma, megfelel a "kis nátriumtartalmú ásványvíz" megnevezéshez tartozó követelménynek.

A monti® kút a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vízjogi üzemeltetési engedélyével rendelkezik.

A termék minőségellenőrzését saját kémiai laboratóriumunk, illetve a Veszprém megyei ÁNTSZ végzi, mintázási ütemtervünknek megfelelően.

A higiéniai ellenőrzéseket a Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság végzi.

A termék gyártása, ellenőrzése az üzem HACCP élelmiszer biztonsági tervében leírtak szerint történik.

A víz természetes ásványvízként kerül forgalomba, ezért a víz útja a kitermeléstől a végtermékig az élelmiszergyártásra vonatkozó hatályos jogszabályok, többek között az Élelmiszer törvény, az ásványvíz palackozásra vonatkozó rendeletben előírtak szerint történik.

További információk